2017-05-21

Gabi bácsi kalandjai a BKV -val

na ez már a múlt, lehet nevetni


Friss nyugdíjasként felébredt bennem a társadalmi felelősségvállalás, áthatott a BKV iránti szolidaritás eszméje.


Felfogtam a fővárosi cég nehéz anyagi helyzetét, sanyarú sorsát, mivel tájékoztatva lettem a 3. –as METRO felújítása körüli huzavonáról, ami alapvetően a pénzügyi forráshiány következménye.


Hát legott személyes szponzorációba kezdtem.


Első lépésként, friss nyugdíjasként büszkén betettem az irattárcámba a nyugdíj értesítés mellé kiküldött igazolásom a törzsszámmal együtt, valamint MÁV és VOLÁN viszonylatokra szóló kedvezményes 50 és 90 % -os karikáimat. Ezt követően boldog és bárgyú mosollyal utazgattam városszerte, míg le nem csapott rám az indiánjelmez rejtekébe burkolódzó ellenőr csapat egyik szimpatikus, de szigorú ellenőre.


A fenti papírok boldog lobogtatása ellenére elnéző mosollyal közölték, hogy elfelejtettem kiváltani a fényképes nyugdíjas igazolványt, ezért az imbolygó buszjárat hullámzása dacára ki is töltötték a 16.000,- Ft –os büntetési csekket és felhívták a figyelmemet a lehetséges enyhítő körülményekre.


Gyorsan cselekedtem, a legközelebbi BKV ponton lecseréltem a szelvényemet az új igazolvány azonosító számával felcímezve és betértem az Akácfa utcai adakozóhelyre, ahol udvarias kisasszonyok csak 2.000,- Ft –ra vágtak meg, a csekket bevonták.

De legalább a BKV lélegzethez jutott általam !

Gabi bácsi



Nem nyugodtam meg ezen kicsiny összegű támogatástól, kerestem a lehetőségét egy ismételt személyes szponzorációnak.


Kitartásom gyümölcsöt érlelt, április közepén az erre a részakcióra kirendelt őrcsapat (most Mikulás jelmezben) mosolyogva vont bűvkörébe és szóltak, hogy a negyedéves váltáskor a szabadon hagyott kockába még egy éves érvényesítő pecsétet is kell tetetnem, 16.000,- Ft –os csekk reload.

Gabi bácsi



Ismét boldogan, tánclépésekben nyitottam ki az Akácfa utcai adakozóhely ajtaját, ahol hatalmas, fellélegző sóhajjal, szinte már ismerősként fogadtak és köszönték a folyamatos 2.000.- Ft –os támogatásokat és "Viszont látásra Gabi bácsi ! Mi jövőre is itt leszünk !" kórussal búcsúztattak.

Nem akartam kétséget hagyni és ők is sejtették, hogy rövidesen újra jelentkezni fogok, mint Aranyfokozatú BKV Szponzor.


Fontos a társadalmi felelősségvállalás !

7 megjegyzés:

  1. Amiket Gabi bácsi és a BKV közösen átéltek, azokat én sikeresen megúsztam, mert a nőm, feleségem, hitvesem, egyszóval Azasszony - aki előbb lett nyugdíjas, mint én - már eleve nagy BKV-s gyakorlatra tett szert, így friss nyugdíjasként az ő kottájából tudtam játszani...

    VálaszTörlés
  2. Gyuri bácsi !

    Remélem, hogy nem kell sűrűn elénekelned, hogy:

    "Azasszony ingatag, új hajlik, mint a nád"

    VálaszTörlés
  3. Remélem, érvényesítetted 2019. március 31-ig az igazolványt. Bár ez év októberétől nem fog kelleni, hiszen a 65. évet betöltöttek ingyen utazhatnak.

    VálaszTörlés
  4. Nem.
    Én 2018. március 31. -ig érvényesítem a jelenlegit.

    Vigyázz Gyuri bácsi !
    Egy csomó utánajárás és 2.000,- Ft.

    VálaszTörlés
  5. Gyuri és Gabi bácsi rövidesen betöltik a 65. életévüket és remélhetőleg megszűnnek a fent említett veszélyek.

    Ezt a pár napot csak megússzák valahogy.

    VálaszTörlés
  6. Gyuri bácsi !

    Na erre már nincs szükség.
    Dobd el a bérletet és az utazási igazolványt.

    A személyi azért legyen Nálad !

    VálaszTörlés
  7. Hát ja! De a törzsszámos és a TAJ számos igazolványokat nehogy eldobd!

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei