2017-12-02

Gyújtogató 2.0

és itt a csoda

Amint a korábbi bejegyzésemben említettem, Gyuri bácsi hosszas rimánkodás után, anyagi erőforrásait nem kímélve belevágott a "Gyújtogató" megvalósításába.
Sajnos eltért a rendszertervtől, a könnyebb ellenállás irányába tért el, így a deszkamodell -t bontani kellett és kénytelen volt egyből a 2.0 -ás verziót készre gyártani.
De hát ilyenek a magyarok: állandóan egyéni utakon járnak, nem tűrik a tervutasításos rendszereket.
A rebellió a lételemünk.
Több kanóc és csillagszóró elhasználása után (lakástűz, égési sérülés nem volt, Gyuri bácsinak nem kellett kötözésre járni az SZTK -ba) végre kipréselte magából elmondása alapján az eddigi "legnehezebb" feladatot !
Íme a mestermű:





Természetesen ez a weboldalán is megtekinthető kis magyarázó szöveggel együtt.
 "A gép (csillagszóró) forog, az alkotó(k) pihen(nek)"
 Már Madách is sejtette, hogy itt nagy dolgok vannak készülőben !

4 megjegyzés:

  1. És megcsinálta !
    És tudja !
    És tudja !

    VálaszTörlés
  2. Ebben a robot alkalmazásban az volt az újdonság, hogy egy jól tervezhető mozgású szerkezetet össze kellett hangolni egy másik - nem mindig jól kiszámítható folyamattal (csillagszóró meggyulladása) - és ez nagy biztonsági holtidőket eredményezett a szakaszos forgásnál.

    Előzetesen kísérleteket kellett végezni: mekkora a gyertya gyújtótávolsága és a csillagszóró gyulladási ideje ?
    Gondoskodni kellett a szerkezet és a környezet védelmében (gyertyaburkolás, fém alátét tálca, stb).

    És lettek maradandó károsodások is: Gyuri bácsi egy életre megtagadta a karácsonyfa díszítésekor a csillagszórók felhelyezését és meggyújtását !

    De hát minden győztes csatában vannak veszteségek is.

    VálaszTörlés
  3. Van egy kis svédcsavar a dologban: mivel műfenyőnk van, ezért arra már korábban sem tettünk csillagszórót, hanem villogó, színváltó LED sorral díszítjük. (Természetesen nem kínai gagyi!) Úgyhogy Gabi bácsi, ok és okozat ez esetben nem stimmel. Viszont a kísérletezgetéshez beszereztem jó néhány csomaggal, de egy része megmaradt. Sebaj, majd az unokák örülni fognak neki!

    VálaszTörlés
  4. Akkor a veszteség anyagi jellegű.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei