Moderálás


Moderálva


A kommentek moderálásának alapelvei egyszerűek:

1. igazodni kell a főcím alatti blogcélhoz: politikamentes, vidám, szórakoztató, hiteles
2. ha ismerős is a két blogindító, akkor sem szükséges személyi számukat, lakcímüket beírni a hozzászólásba, ők megmaradnak Gyuri és Gabi bácsi, ahogy az unokák is szokták gügyögni. És más ismerősöket sem szükséges teljes mélységben kiadni
3. a helyesírási szabályokat illik betartani, a szöveget lehet ízlésesen tagolni (üres Word oldalon végzett ellenőrzés, előszűrés javasolt, utána a jó öreg CTRL+C - CTRL+V operáció)
4. sem terméket, sem weboldalt nem illik reklámozni a szövegben, de a blogalapítóknak, kellő önmoderálás mellett elnézhető, szabad
5. a stílus legyen egy kulturált nyugdíjashoz méltó


Itt kell felhívnunk a figyelmet arra, hogy a blog sémát a Google "Blogger" alkalmazása biztosítja, amelyhez kijelölt reklám megjeleníthetőség is tartozik.
A konkrét megjelenéseket nem mi választjuk, hanem az általunk  beállított tiltott témákat figyelembe véve az AdSense rendszer sorsolja ki.

Az adatvédelemmel, felhasználási feltételekkel rövidesen foglalkoznunk kell, mert 2018. őszén életbe lép a GDPR irányelveknek megfelelő magyar stzabályozás is.

Bár a látogatók adatait - a vendégkönyv kivételével - nem kezeljük, ami ide kerül az nagy valószínűséggel - és kis irodalmi habosítással - önálló gondolat, a képeket, video -kat magunk készítjük, ill. a Google szabad készletéből vesszük.

Személyes képeket csak az ősz halánték és a dupla rizspúder kitakarásával teszünk fel, durranás előtti főtt virsli alakokat nem publikálunk.


A humor és az önirónia segítségével a publikálhatóság adta határokig elmegyünk !
 

Kb. ennyi röviden, a heveny demencia nem akadály, az akkut státusz kívánatos, sőt követelmény !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !

Az elmúlt 30 nap slágerei