2020-07-14

Gabi bácsi és a sales behajózik

irány a kies sicsília

A sales még januárban befizette az előleget a szicíliai Naxos Beach Resort -ra.
A helyszín kiválasztását szokás szerint nagy viták előzték meg:
  •  a sales régóta masszírozta Gabi bácsi fejét, hogy látogassák meg Géza barátjukat a Bali szigetén lévő birtokán
  • Gabi bácsi makacsul ellenállt: túl messze van, kisnyugdíját nem akarta hosszú repülőútra pazarolni, elriasztotta Géza beszámolója az ottani napi életről, szokásokról, emberi viselkedésekről, az állatokkal való bánásmódról
  • Gabi bácsi inkább északra, a finnekhez vágyott (nordikus típus), de azt meg a sales drágállta
  • akkor jött az újabb javaslat: Bulgária, Burgasz kocsival, de a sales szerint az egy hínáros partvidék, ezt mondták ismerős fürkészei
Na így született meg a kompromisszum: Szicília.

A behajózás.

Nyugdíjas

 A dolog mögött Gabi bácsi a sales pizza és olasz tészta mániáját sejtette és tartott a helyi flóbert puskásoktól is, bár egy ilyen otthon is jó szolgálatot tehetne egy emelkedett hangvételű családi egyeztetés lezárásaként.
 
Nyugdíjas



Tehát sicsíliában egyeztek meg, nem sejtvén még a COVID-19 -es őrületet, amely március tájékán csapott le rájuk. Vártak májusig a következő részlet befizetéséig és bíztak az Operatív Törzs napi jelentéseiben, ami június elejére a vírushelyzet csillapodását vetítette előre itthon és Olaszországban is.
De beütött a ménkű, a WizzAir lemondta a június 23. -i járatot, így az utazási iroda több lehetőséget ajánlott:
  • a teljes befizetett összeg visszafizetése
  • egy évig felhasználható bón kiváltása
  • átbukkolás más, későbbi időpontra
Hosszas keresgélés után végül egy júliusi dátum lett a megoldás, az iroda a költségek növekedését lenyelte és ugyanabba a szállodába át tudott foglalni.
Ennek persze az lett a következménye, hogy Gabi bácsi munkahelyén át kellett variálni a szabadságolás időpontját is.
Az utazás közeledtével elkezdődtek a konkrét előkészületek, programtervezés, kirándulások áttervezése saját szervezésben, stb.
És egy héttel az utazás előtt megkezdődött Gabi bácsi szokásos rémálma, a ruházat egyeztetése, mosás, vasalás, hiányzó ruházati termékek gyorsított beszerzése.
Ilyen utazások során a sales szigorú dress-code alkalmazását követeli meg: Gabi bácsi titok zoknijainak színe, mintája illeszkedő kell legyen a boxer alsóinak stílusához.
A sales úgy készül, hogy a nyaralóhelyen bármikor felbukkanhat az angol királyi ház valamelyik tagja.
Mit fognak szólni, ha ő ott Gabi bácsival megjelenik egy nem előírásszerű outfit -ben ?
Gabi bácsi ilyenkor mindig kiborul, ő már azt is sikernek könyveli el, ha reggelente két egyforma zokniban tudja elhagyni az ingatlant.
De leginkább azt nem érti, hogy miért vigyen egy üres flakont a reptérre, amibe majd a biztonsági ellenőrzést követően a WC -ben kell vizet töltenie. Ez a sales egy régi szokása, mert állítólag agylobot kapna ha a dutyifree -ben kellene egy palack ásványvizet venniük bestiálisan magas áron.
Takarékos (fogtechnikus), okos asszony, csak kiborítóak ezen becsípődései.

Úgyhogy ilyen előzmények után került sor a ferihegyi behajózásra (de előtte még beugrottak a fodrászhoz is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei