2020-07-17

A szicsíliai kaland (Naxos Beach Resort, UNAHOTELS)

Gabi bácsiék megérkeztek, bevackoltak

A cataniai reptérről - egy másik utazási irodás családdal, akik 6 km -rel arrébb szálltak meg - egy fekete Mercedes kisbusz 160 -al repített a szállás felé, ami kb. 50 km -re volt a reptértől.
A buszban az iroda itteni kontaktja próbált felvázolni több programot: porladozó kősivatag megtekintése, letört orrú és hiányzó karú szobrok csodálása, amiknek már semmi közük a történelemhez, mert belepte őket a környezet pora, lemosta őket a savas eső, 300 € -ós kirándulás az Etnához, dzsippel fel a kráterhez, majd helikopteres menekülés a láva elől, stb.
Csak éppen Taormina nem szerepelt sehol, úgyhogy Gabi bácsi megmakacsolta magát: majd egyénileg megszerveznek mindent.
Az első szervezés eredményeként betértek egy közeli Euro shop- ba és teli szatyor gin, tonic, limonCSELLÓ - Gabi bácsi nem értette, mert nem vitt gyantázott lószőr vonót - kakaós nápolyi, ajándék mandarin lekvár az otthoniaknak, lett a zsákmány.
Hazatérvén a szállásra rögtön betoltak néhány gintonic elegyet.
Gabi bácsi sajnos súlyos beteg, orvosi javaslatra folyamatosan innia kell, mert ISZOMniás.


Nyugdíjas



A szálló külsőre NDK szocreálnak néz ki, de belül kifogástalan. Igaz, hogy a parti napágyakért egész napi díjat kell fizetni, de volt a szállónak sattlebusza és ezzel mentek a közeli Taorminára.
A szobák felújítottak, tele konnektorokkal, mindenhol USB csatlakozás, wifi jelszó nélkül. Látszik, hogy a fürdőt felújították - bidé is volt -  mert az előszobából egy kis emelkedőn keresztül lehetett bemenni. Klíma, terasz, ami az árnyékos oldalon volt, nem sütötte a nap, a teraszon leomló virágágy csöves locsolással.

 
Nyugdíjas

Nyugdíjas

Nyugdíjas

Nyugdíjas

Nyugdíjas

Nyugdíjas


A kertben, ami több hektár, szintén egzotikus növények, a fiatal ültetéseket csővezeték telepítésével folyamatosan spriccelték.


Nyugdíjas

Nyugdíjas
 
Nyugdíjas


Nyugdíjas

Nyugdíjas

Nyugdíjas


Az L alakú főépület mellett bungalók is voltak a VIP -eknek.
(a piros pötty a Gabi bácsiék szobája)


 Nyugdíjas

 Nyugdíjas

Két medence animátorokkal, akik tornáztatták a vízben a látogatókat, a sales is benevezett egyre. Először nem jutott Gabi bácsiék eszébe a programszervezők elnevezése és egyszerűen csak inszeminátoroknak nevezték őket, bár nem volt náluk a nagy alumínium kanna.

Nyugdíjas

Nyugdíjas



Nyugdíjas


A szobákat naponta takarították, ágyneműt cseréltek, felmostak.
És fertőtlenítő automaták mindenhol, a maszk kötelező.
Az étteremben free maszkok százasával, hogy amennyiben a maszkon keresztül nem megy le a pörkölt, lehessen cserélni egy újra.
Az ellátásra sem volt panasz, bár látszott a visszafogott választék, de ez érthető, mert egy 25-30 % -os feltöltöttségű szállodánál túl sok lett volna a kidobott élelmiszer.


Nyugdíjas

És a tenger, az fantasztikusan tiszta, a part közelében kellemesen langyos, Gabi bácsiék kifeküdtek a szélére és hagyták, hogy a hullámok nyaldossák különböző testrészeiket.
A parti kavicsok vizsgálata során kiderült Gabi bácsi egy eddig rejtett képessége is: talált egy követ, amelynek rétegeiben felfedezni vélte a korai filantróp történelmi korszakból Romulus nyomát, amiről Rémusz bácsi is mesélt már.



Nyugdíjas


Nyugdíjas

Nyugdíjas

A kristálytiszta víz.




Egyszóval az elhelyezés minden átlagos igényt kielégített és ez az újpesti nyugdíjasoknak elegendő volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei