2017-08-05

Laci bácsi a karmával rendelkező, már 9x reinkarnálódott NagyMester II. rész

a NagyMester

A tanszéki munka után egyetemi szintű feladatok adódtak:

Nyugdíjas
  •  az akkori idők szerint több idegen nyelvű képzés 0 -ról 100 -ra való felfejlesztése, aminél nyilván jól jöttek az UNESCO -s tapasztalatok és az angliai oktatási kapcsolatok
  • elsőként - gyakorlatilag egyedül menedzselve - beindította a BME idegen nyelvű képzését az ingatlan értékbecslés szakterületén. Angol mintájú dokumentációk, az angol királyi geodéziai intézet auditálásával, angolul tudó magyar oktatókkal és külföldi vendégoktatókkal. A magyar oktatók valutában kaptak fizetést, volt is tülekedés
  • közben a jobb magyar oktatók kiegészítő jegyzeteket írtak angolul, ami bekerült a rendszerbe, Laci bácsi lektorálta ezeket
  • Laci bácsi tartotta az elveit, a hebegőket nem engedte oda és az évente jelentkező külföldi hallgatókat  is egyenként interjúztatta, hogy bírni fogják-e az általa kialakított magas követelmény szintet
Jellemző a magyar közállapotokra, hogy miközben ezt végezte - mint rektori tanácsadó - közben szinte 2 évente költöztették egyik lyukból a másikba. 
De ő nem foglalkozott ezekkel, vitte a komputerét (később a laptopját) és az egérlyukból irányítva is mindig megkapta a képzése az angol királyi auditorok jóváhagyását. Ha szükséges volt mindig kérte a segítségemet az új informatikai eszközök beszerzése előtt.
Persze Brüsszelbe (!!!) is kijárt, mert ott volt a támogatók pénzügyi központja és Laci bácsi minden évben besöpörte a szükséges pénzügyi keretet.
A gének nem hazudnak: Laci bácsi vérprofi volt és emellett tisztességes ember is !
De a magyar sors őt is elérte: már kisujjal intézte az egészet és ekkor néhány haszonszerző megirigyelte a megszerezhető forrásokat és a már 65 éves, papíron nyugdíjas Laci bácsit elkezdték kiszorítani édes gyermekéből, a képzések felügyeletéből.
Ekkor már nem volt elég ereje ez ellen küzdeni, de mélyen bántotta és vitte az energiáit, de nagyon.
Rágódott, szótlan volt.
Amúgy mi ketten (Dzsordzs bácsi többnyire a külföldet fenyegette tevékenységével és simlis sapkáival) jól összedolgoztunk:
  • amikor én építkeztem, akkor ő segített alkalmanként
  • amikor ő folytatta a reménytelennek tűnő küzdelmét a hirtelen vásárolt - a hegyoldalba egy borospince fölé sebtében felhúzott, állandóan vizesedő - budaörsi házával, akkor én mentem
Voltak ennek "kiemelkedő" pillanatai is:
  • egy alkalommal pont karácsony napján érkezett meg több ezer BRAMAC cserép, menni kellett leszedni a kocsiról és vagy 10 m magasra vinni a ház mögé, "amíg majd felkerül a tetőre". Mondanom sem kell, hogy mit kaptam, hogy nem voltam otthon a karácsonyfa díszítésnél ! De a testvéri vér mágnesként hat, iszonyú ereje van, nem lehet küzdeni ellene. A cserepek végül sohasem kerültek fel a tetőre, mert tetőkertbe torkollott az ügy 😁😁😁.
Később Franci bácsi halála után Zsuzsa néni és Laci bácsi útjai békében, de szétváltak. Laci bácsi introvertált, Zsuzsa néni extrovertált volt.
Egy darabig a szinglihorda tagjaként tengette életét, majd feltűnt Panni néni a pedagógus (később tőle származott Laci bácsi NagyMester titulusa), a budaörsi napközisek réme, úszásoktató, zumba tanár és ki tudja, mi még.
Laci bácsival egy 1 éves uszodai "szemezgetés" után összebútoroztak.
Panni néni érdekes egyéniség, kissé bohókás férjétől elválva 3 gyerekkel küzdött az elemekkel.
Panni néni megrögzött okkultista, már nem reménykedett az oktatási reformokban és szapulta a mai rendszert már vagy 15 éve. Álmából felkeltve jósol a csésze fenekén maradt kávézaccból hülyeségeket, egyik válla kissé lejjebb lóg, oda szokott ülni a pislogó bagoly.
Stabilan biztosítja a családi összejövetelek fix témáját, olyan mint régen a mozikban a Híradó, mindenki tudta, hogy jönni fog, de nem bánták, ha lekéstek róla. Panni néninek azonnal van jótanácsa mindenki számára egészségügyi kérdésekben, csak a saját problémáját nem tudta eddig megoldani.
Ő volt a család nyafogója.

1 megjegyzés:

  1. Laci bácsi küzdelmeiből kitűnik, hogy hiába hoz létre valaki elismerésre méltó eredményeket, ha érdemtelenek kezébe jut, akkor az el fog porladni.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei