2017-08-06

Laci bácsi a karmával rendelkező, már 9x reinkarnálódott NagyMester IV. rész

a NagyMester


Laci bácsi az élet emberi oldalára is figyelt, ezért mélységesen szerette az állatokat (Cirmi SICc innen!), mint mondta, azokban nem lehet csalódni.
De a fizikai kondíciójára is ügyelt, egy deka zsír nem volt rajta, rendszeresen gyalogolt munkába menet és Panni nénivel kajakoztak, teniszeztek, úsztak, bicikliztek, táncórákra jártak, stb.

Nyugdíjas

A lovak és az állatok mélységes szeretete jellemezte mindennapos viselkedését:
  • egy szabadsághegyi autós kiránduláson megláttak egy elkóborolt szép zsemleszínű kutyust egy elszakadt dróttal a nyakában. Szelíden befogták a megriadt állatot, leszedték róla a már véres sebet ejtő drótot és befogadták Budaörsre. Liza - mert ezt a nevet kapta - csak nagyon hosszú idő után gyógyult fel a traumából, ami valahol érhette, de Laci bácsit rajongásig szerette, idegenekkel tartózkodó volt
  • egy közeli istállóban az alján kezdte, 3 hónapig gumicsizmában hordta a trágyát és a szalmát az egyik kiválasztott lónak, mosta, szőrét kefélte, színes lovakról szóló képeskönyveket olvasott előtanulmányként. Csak ezt követően szerzett be puha lovaglócsizmát, kalapot és pálcát majd ült fel az állat hátára
  • az állat is megérezhette, hogy itt egy komoly ember van a közelében, mert 700 kg -nyi testével csak egyszer lépett a lábára, csak finoman lökte félre, amikor Laci bácsi véletlenül elállta a karám kijáratát és csak barátságosan harapott bele a vállába
  • Laci bácsi kutyák és macskák egymással békében megférő vegyes csapatát menedzselte, estefelé sietett haza, hogy el tudja látni őket
  • emellett igyekezett kihasználni a rendelkezésére álló időt, TV -t nem nézett (eladta, nem vett újat), híreket nem hallgatott, nem idegesítette magát, de a közösségben forgolódva kialakította erősen konzervatív jellegű álláspontját (ő volt a családban a "nyugodt erő")
  • éjfélig zenét hallgatott az UNESCO -s kaland után beszerzett függőleges állású orsós magnós REVOX hifi rendszerén (természetesen Neckermann -tól rendelve) és könyvek, lexikonok olvasása minden mennyiségben 
  • a rövid és mély alvás után hajnali jógagyakorlatok következtek a tetőkertben élvezve a felkelő napsugarakat
  • nem barátkozott csak úgy ukkmukkfukk, a sales -szel is kb. egy évig kerülgették egymást, de végül egy kiadós vörösboros délután megtört a jég: Laci bácsi kb. 1 liternyi minőségi vörösbor után már nem tudta teljes mélységében kifejteni nagyívű gondolatát, szavai összekeveredtek, Gabi bácsi már a telefonkönyvet lapozgatta Dr. Zacher Gábor toxikológus TV celeb telefonszáma után kutatva. De a sales - szintén csillogó szemekkel, pislogó vakond állapotában - ekkor mélyen a szívébe zárta, mint gyarló embert, aki leereszkedett közénk
  • később Laci bácsi hűtőmágnessel viszonozta a barátságot és azóta is szállóige az egyik mondata: "az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk". Na azóta is megemlékezünk a sales -szel az örömfőzések alkalmából a Laci bácsiról, akinek sikerült nyomot hagyni maga után. Ez még csak keveseknek sikerült !
És egészséges életmód ide, sportolás oda, a kiszámíthatatlan bomba egy szombat délelőtti táncóra előtt robbant: Laci bácsi megszédült, még inteni tudott, hogy a ruhája, táskája merre van és nemsokára robogott vele a mentő a Szent Imre intenzív osztályára, agyér pattanás, nagy felületű vérömlennyel.
Egy hét öntudatlan állapot, időnként a beszédre rezdülő még épp bal oldal, de már kontaktus nélküli állapot, majd mindenki számára a szerencsés végkifejlet, csendben távozás a bárányfelhők irányába.
Andi néni és Panni néni zseniálisat húztak, méltóan Laci bácsi egész életéhez nem temetést, hanem búcsúztatót szerveztek a Dráva utca végén horgonyzó átalakított vízibuszra.
Csak egy szál fehér virág a fehér abroszú asztalra, egy rövid beszéd és méltatás a család részéről, utána hajózás a Margitsziget É -i csúcsa felé, majd megfordulás és a sóurna vízre helyezése, virágdobálás a felső fedélzetről.
De mindenki tudhatta, hogy nem egy közönséges ember távozott, hanem a 9x reinkarnálódott NagyMester távozott (korábban azt ígérte, hogy már itt mindent elvégzett, tizedjére nem jön vissza, már nincs feladata) és ennek megfelelően éppen az urna úsztatásakor kezdődött a sziget csúcsán az agyaggalamb lövészet, dörögtek a puskák, mint a díszlövések.
A hajó lassan visszacsorgott a kiindulási helyére, a megjelentek üdítőt, kávét perecet és édes süteményt ropogtatva beszélgettek egymással és a Laci bácsiról, közben CD -ről ment a kedvenc csillaút zene.

Zseniális volt, utána mindenki felszabadultan tudott távozni, ott zsebkendőre nem volt szükség.

Laci bácsi RESPECT Neked is, nyugodjál békében !

1 megjegyzés:

  1. És megint egy tanulság: hiába az aszkéta, sportos élet, az ember nem tudhatja, hogy a bomba mikor és hol robban benne.
    Ilyen az élet Babocsai néni !

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei