2018-07-26

Dzsordzs bácsi most a fogászokat veszélyezteti

A nyugdíjas a kalandozások korát éli

 A poszt frissült.


Dzsordzs bácsi egy kis szállodai kitérő után visszatért az egészségügybe.
A megfáradt és fog nélküli oroszlánként viselkedő kedves külföldi vendégekkel épít ki jó kapcsolatokat a klinikához tartozó - a hosszabb kezelések miatt létesített - kis vendégháznál.
Szobákat foglal, kalauzol, reggelit készít, költöztet és társalog az 50 éves vendéglátóipari gyakorlatának minden csínját-bínját bevetve.


Nyugdíjas

(2018.06. -tól)

Dzsordzs bácsi otthagyva a szállodaipart, most a fogturizmusba kívánja beleásni magát.
Meghívást kapott egy fogászati centrumból, ahol külföldi - döntően svájci - pácienseket fogadnak és a francia nyelv (a német és az olasz mellett) ismerete fontos követelmény.
Azt mondják szakmai körökben, hogy Svájcból különösen sok törött szemfogú beteg érkezik, mert ott nagyon sokan a fogukhoz verik a garast.



Nyugdíjas


A feladat itt sokkal testhezállóbb lenne: külföldiekkel kellene kapcsolatot tartania, szerveznie a kezelésekre való jelentkezéseket és az ideutazással kapcsolatos egyéb feladatokat.
Úgyhogy most az Excel tudását a francia nyelvvizsgájának és beszédkészségének felfrissítésével kívánja kiegészíteni. Már két franciatanárt állított hadrendbe október közepéig.
Abban bízik, hogy ezek majd megtanítják neki a fogászati szakszavakat, vagy előtte ők is megtanulják és a korrepetáláson tátott szájjal fognak egymás fogazatán elmélkedni francia nyelven.
A klinika mellett lévő cukrászdával már elkezdett tárgyalni a gyors kárieszt okozó sütemények készítéséről és jutalékot is beígért, ha a tátracsúcs és a rigójancsi elfogyasztása után az alsó/felső bal 6 -oshoz kapó külföldi vendégeknek a szomszédos klinikát ajánlják. 


Így megy ez, úgyhogy ebből még nagy üzlet lehet !

1 megjegyzés:

  1. Dzsordzs bácsi becsületesen elment az interjúkra, végighallgatta a várható feladatok ismertetését, francia nyelvórákat vett, hogy tudja a "bal alsó hatost" brötányi akcentussal.
    Nagyon tetszett a főfogásznak aktivitása és azzal engedte el, hogy a következő hétfőn menjen be, mert találnak neki elfoglaltságot, munkát.
    A hétfő eljött és vele együtt egy asszisztens is telefonált, hogy a főfogásznak sürgősen el kellett menni valahová, majd hívni fogja.
    Na ekkor már sejthető volt, hogy nem lesz semmilyen hívás, csak a doktor úr nem vállalta el a kellemetlen feladatot.
    Ez emberileg érthető.
    De az, hogy valakinek megígéri, hogy felhívja és nem teszi, az már nem érthető, az nagy bunkóság !

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei