2018-07-19

Osztálytalálkozók szervezése Google Form alapokon

Ha csinálunk valamit, azt komolyan tegyük


Gyuri és Gabi bácsi régi középiskolai osztálytalálkozóinak - az első találkozás (1968) most lesz 50 éves ! - rendszeres szervezése első pillanatra reménytelen ügynek tűnhet.

De a "Google a mi barátunk" jegyében Gabi bácsi öt évvel ezelőtt merészet húzott.

A hagyományos - 5 évenként - összehívott, soros (Cirmi sicC innen !) 2012 -es találkozón felvetődött, hogy az idő előre haladtával sűríteni lehetne a találkozókat, hiszen ki tudja mit hoz az élet.

A megállapodás az lett, hogy évente találkozzunk, később ez féléventére sűrűsödött.

A találkozón örvendetesen nagy létszámban (29 -ből 23) vett részt az osztály, az előkészítést L. Gyuri bácsi (alias Lázi) végezte, ő volt a pionír.





Mivel Gabi bácsi szokása szerint tett néhány pikírt megjegyzést a nehézkes érintkezéssel kapcsolatosan, azaz rengeteg köremailt -t kellett végigolvasnia, ezért Lázi bácsi kiosztotta:

"Wazze ! Ha ilyen nagy a pofád, akkor csináld te !"

Gabi bácsi egy kicsit megszeppent, de felszívta magát.
Körülnézett a Google világában és rátalált a Google Form űrlap kiküldő megoldására. Mivel még a vacsora alatt sikerült pontosítani a résztvevők elérhető magán mail címeit, ezért nyeregben érezte magát:

  • összeállította az osztály név, cím, telefonszám, mail, skype listáját és Cs. Laci bácsi kérésére még azzal is megtoldotta, hogy mindenkitől bekérte, hogy most éppen hol dolgozik, mivel foglalkozik
  • revíziózott Excel táblát állított össze és azt szétküldte (a TÜV CERT auditorok borzalmas emberek, kerülje őket, aki csak tudja !)
Gyuri bácsi ezt a táblázatot elnevezte "csodatábla" -nak

Így most már könnyű volt köremail -eket írni, felgyorsult a kommunikáció, élő kapcsolat jött létre az osztálytársak között, Gabi bácsi évente bekérte a frissített adatokat.

És rövidesen bevetette a Google Form megoldást:

  • a tavaszi-őszi találkozók előtt űrlapot küldött ki, amelyen bekérte az időpont-helyszín javaslatokat, megszavaztatta az osztályt
  • könnyű helyzete volt, hiszen az űrlapra adott válaszok automatikusan gyűltek egy csatolt Google Sheet táblázatban, csak azt kellett figyelnie
 A minőségügy "lankadatlan fejlesztés" elvét betartva Gabi bácsi továbbfejlesztette a módszert:
  • a találkozót követő ebéd/vacsora helyszínének webes étlapját bemásolta egy űrlapra és azt szétküldte, mindenki hetekkel az események előtt ki tudta választani a kedvenc ételét
  • a beérkezett választásokat kis Excel szerkesztési munkákval személyekre és fogásokra bontott táblázatba szerkesztette és megküldte az étteremnek
  • elmaradtak az időrabló rendelés felvételek, a megérkezés után azonnal lehetett tálalni és a célszemélyek elé rakni a rendelt ételeket, italokat
Nyugdíjas
 
A rendszer bevezetésével Gabi bácsi útját könnyes szemmel hálálkodó üzletvezetők és a meghatottságtól zokogó főpincérek övezik.

És a slusszpoén: már egy Google Sites weboldala is van az osztálynak, ahol a kirándulás néhány képe is megtekinthető (felső menü, jobb oldal, IV. E. menüpont)


Mert a "Google a mi barátunk !"

3 megjegyzés:

  1. Ez egy rejtélyes poszt.

    Publikálás után magától átállítja a 3 poszt / oldal alapbeállítást 1 poszt / oldal -ra.

    Ha visszateszem draft -ba, a rend helyreáll.

    A Fermat-sejtés ehhez képest világos beszéd.

    VálaszTörlés
  2. A helyzet eléggé egyértelmű.

    Az új poszt hatására már 2 poszt / oldal jelenik meg.
    Valószínűleg ebbe a poszt -ba bekerülhetett egy karakter, ami letiltja az utána következő megjelenítését.

    A következő posztok ki fogják szorítani ezt a hibás bejegyzést.

    VálaszTörlés
  3. A titok nyitja:

    - az egyik kép nem jelent meg rendesen, vibrált az egész editor
    - kiszedtem a képet és frissítettem

    Helyreállt a 3 poszt / oldal megjelenítés.

    Szorgos népünk győzött !

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei