2020-06-10

Gabi bácsi újra munkába állt

bár ne tette volna !

Gabi bácsi újra a helyzet és a kapubelépő magaslatán. Visszatérésekor rosszabb állapotokat talált, mint az önkéntes karantén előtt:
  • 20 kérdéses vírus előszűrő várta, amit mindenkivel - a kísérőkkel is - ki kellett töltetnie
  • homlokhőmérővel kellett mérnie a belépők hőmérsékletét
  • a homlokhőmérőn egy csúszkával két állapotot lehetett beállítani: kalibrálás és folyamatos mérés. Amikor átadták neki nem szóltak erről, csak megmutatták, hogy mit kell megnyomni

Nyugdíjas

  • Gabi bácsi akkor nézett nagyokat, amikor sorban jöttek a 33.1 C fokos ügyfelek. Ő úgy tudta, hogy ilyen hőmérséklete a frissen fejbelőtt vizihulláknak van, a normális szervezeteknél a 35-36 C fokos tartomány a megszokott. Nyugtatta a betegeket, hogy nem ők kezdtek el kihűlni
  •  amikor a reggeli nagy roham elcsitult, megnézte a hőmérő másik oldalát és meglepve látta, hogy a csúszka a kalibrálási állásban van, na ezért mért ez mindenféle hülyeséget. Még 2 napig emberről emberre ment elmagyarázni a helyes mérési állást, mert mindig visszaállították a délutános műszakban
  • a bejáraton csak egy ember jöhetett be, ha kint sütött a nap, a forrófejű ügyfeleken 38 C fokok jelentkeztek
De igazán nagy szomorúsággal kedvenc sorszámhúzójának állapota szomorította el, mert 2 hónap alatt sem javították meg, a nagy fertőtlenítések következtében a folyadék befolyt a nyomógombok alá, megszűnt a kontaktus.
A leggyakoribb funkciók gombjai - vizsgálatra érkezés, időpontfoglalás - stílszerűen barna ragtapasszal voltak leragasztva, a két alsó használható gombot lehetett nyomogatni, viszont azokon teljesen más eredeti felirat volt.
Mivel az ügyfelek ettől megzavarodtak, ezért a Gabi bácsi kénytelen volt mindenkit egyenként odakísérni és sorszámot adni nekik.
A dolognak kellemetlen következménye lett, mert a fogadó hely az utcaszinten, viszont a sorszámhúzó 6 lépcsővel lejjebb helyezkedett el.

Tehát minden nap 7 óra maszkban - 2x 10 perces kappucsínó szünet - napi 100-110 le a lépcsőn, fel a lépcsőn.
Mondta is a Gabi bácsi, hogy számára ez nem radiológia vizsgáló, hanem egy fitnesz terem.

Minden nap várja, hogy majd belép a sóbertnorbi egy fülessel a fején, kezében egy MK magnó és játssza neki az ütemes aláfestő zenét.

2 megjegyzés:

  1. Az a baj kedves Nyeszi, hogy keresed magadnak a bajokat. Az auditori millás nyugdíjad mellé hiányzik ez neked?

    VálaszTörlés
  2. Igen !
    Közismert mazohista vagyok.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei