2017-10-13

Évi rendes egy- és kétnapos osztálytalálkozók (tapasztalatok)

van már önálló weboldal is a blog menüben

Részletek az osztályról (anno)

 Akiket így 50 év távlatából felismerek (balról jobbra):

Nyugdíjas
Ákos, Laci, Ernyő, Gabi bácsi, Gabi, Jóska, Gyuri bácsi, Tanuló, Feri

Nyugdíjas
Lázi, Jóska, Gyula, Ákos, Laci, Gabi, András, Karesz, Sanyi, Gazsó, Gyuri bácsi, Endre, Feri

Nyugdíjas
Tanuló, Laci, Gyuri, Gyuri, Andris, Misi, Endre, Sanyi

Nyugdíjas
Andris (félig), Gyula, Marci, Tanuló, Dobzi, Misi, Gyuri, Sanyi

Nyugdíjas
amakai, Jóska, Gyuri bácsi, Dobzi, Jóska

Szóval 2012 -ig a szokásos 5 évenkénti találkozók voltak, de nem sok mindenre emlékszem ezekről.
Viszont a 2012 -es nagyon jól sikerült, ekkor jöttek el a legtöbben és Skype kapcsolaton keresztül beszélni tudtunk a Karesszel Kanadából és talán a Dobzi -val (Mao) is, aki éppen Nápoly kikötőjénél volt behajózva. De erre már nem emlékszem biztosan, mert a hajón wifi nehézségek voltak.
Ekkor döntöttük el, hogy sűríteni kellene a találkozásokat, mert vészesen megy felettünk az idő és elindulhat a szomorú fogyási ciklus is.
Beszélve más hasonló korú ismerőseimmel, akik szintén eljárnak érettségi osztálytalálkozókra, tulajdonképpen szerencsésnek mondhatjuk magunkat: a 29 -es állandó osztálykeretből "csak" 2 fő távozott sajnos idejekorán. Az évek során kb. 9 fő morzsolódott le, ők nem érdeklődnek a közös megmozdulások iránt, vagy külföldön élnek és nem tudnak minden évben hazautazni.
Úgyhogy 20 főt kell évente kétszer megmozdítani.
Az évi 2 alkalommal (tavasz/ősz) szervezett találkozókra 2014 után tértünk át. Ehhez persze az kellett, hogy Lázi 2012 -es kezdő listáját alapul véve pontosítsuk az elérhetőségi adatainkat, mert másképpen, mint elektronikusan ez egy őrület lett volna a szervezőknek.
A megjelenési adatok (piros jelzéssel a 2 napos találkozók):


Nyugdíjas

A kezdeti nehézségeket követően ma már ott tartunk, hogy egy Excel táblában frissítjük az adatokat (sokan válnak nyugdíjassá, változnak telefonszámok, mail címek, stb.) és a Google "űrlap" szolgáltatásának segítségével előzetesen ki tudjuk küldeni az aktuális helyszín éttermének étlapját is.
Így néhány klikk az otthoni gépen, vagy mobilon és már gyűlik is (szintén a Google exceljében) automatában az összes rendelés, nem kell a találkozó elején fél órákat a rendeléssel tölteni.
Ezután egy kis szerkesztő munka és az étterem egy héttel a találkozó előtt megkapja a személyre és fogásokra bontott rendelést, csak a tálalásnál a pincérnek meg kell mutatni azt a konkrét személyt, aki elé pl. a ragulevest leteheti.

Nyugdíjas

És természetesen a résztvevők megkapják a visszaigazolt rendelésükről az Excel táblát, ahol láthatják, hogy mennyi lesz a számlájuk végösszege, hogy hozzanak aprót.
Az éttermek imádják, az osztály is pozitívan áll a kérdéshez, a lényeg, hogy most már flottul megy !
Szóval gyűlnek a tapasztalatok:
  • az egynapos találkozók népszerűbbek, azokra többen el tudnak jönni. Ez alól kivétel a maklári találkozó volt, ahol a Dobzit látogattuk meg a saját tengerész múzeumában, amely egy hungarikum és unikum
  • a kétnapos találkozókon kisebb a észvételi arány, többen már ezt nem tudják vállalni (családi programok, unokázás, saját ágy imádata, stb.)
De van egy kemény mag, amelyik mindenhová el tud menni.
A helyszínek kiválasztásánál az a fő szempont, hogy a péntek este a beszélgetések ideje és a szombat délelőtt a reggeli után legyen egy kis sétára való látnivaló. Olyan helyekre, ahová a családdal is el szoktak/tudnak menni, azt kihagyjuk.
Hát itt tartunk mostanság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei