2018-11-11

Kalandozások kora - 7. rész

kalandozások kora

Bécs, 2018. 09. 18 - 21., városnézés


Mondhatni, egy hirtelen ötlettől vezérelve megint Bécsben kötöttünk ki. Két apropója volt ennek a kiruccanásnak: egyrészt eddig még nem jártunk a bécsi Állatkertben, másrészt életem párja nagyon vágyott az osztrákok kedvenc kirándulóhelyére, Laxenburgba, mely egykoron a Habsburgok nyári rezidenciájaként szolgált. A régi és az új kastély, a hatalmas kastélypark és egy mesterséges tóban lévő szigeten álló Franzensburg nevű, középkori várat mintázó kerti lak alkotják ezt a nevezetességet. 

A már jól bevált RailJet-el utaztunk 4 napos kirándulójeggyel, mely fejenként 43 Euróba kerül, és az első 2 nap a városi tömegközlekedésre is érvényes. 

A Hotel Kolbeck nevű szállodában foglaltunk szobát. A hotel, melynek homlokzata a Columbus Platzra néz, és nagyon közel van a főpályaudvarhoz,  két csillagos besorolású. Ez főként az épületnek köszönhető (zeg-zugos folyosók, meredek lépcsők, lift nincs), de maga a szoba, a kétcsillagos besorolást meghaladóan, bőven megfelelt a céljainknak.


Nyugdíjas

Még a megérkezésünk napján, délután - kihasználva a kirándulójegy adta ingyenes tömegközlekedési lehetőséget - elmetróztunk Bécs Városligetébe, azaz a Stadtparkba. Füves területek, virágágyások, emlékművek, néhány egzotikus fa és egy nagyobbacska tó teremt megfelelő légkört a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Itt található a híres, aranyszínű Johann Strauss emlékmű is.


Nyugdíjas


Az Állatkert, azaz a Tiergarten Schönbrunn, ahogy a nevéből is következik, a Schönbrunni kastélypark egy jelentős méretű szegletében található. Több, mint 700 állatfaj él benne. A világ egyik legmodernebb és legjobb állatkertjének számít, és 2018 őszén immár ötödik alkalommal választották Európa legjobb állatkertjévé. A Schönbrunni kastéllyal együtt az UNESCO világörökség része.


És akkor következzenek a sztárok:


Nyugdíjas


De ne feledkezzünk meg a többiekről sem. Ízelítőül még néhányan:

Nyugdíjas


Hírnév ide, hírnév oda, nekem  a budapesti Állatkert jobban tetszik. Méreteit tekintve ugyan jóval kisebb, így az állatok kifutói is szűkösebbek, ennek ellenére barátságosabbnak, emberibb léptékűnek és meghittebbnek tartom.

A fentebb már említett Laxenburg Alsó-Ausztria tartományban, a mödlingi járásban található, mely bő félórás buszozással érhető el a bécsi Hauptbahnhof-tól. 

Csak annyit említenék, hogy ez tényleg a béke szigete, csend, nyugalom és a gyönyörű természet mindenütt. Többet nem is érdemes írni róla, mert ezt látni kell! 


Nyugdíjas

(Néhány adathoz forrásként a Wikipédiát használtam.)

1 megjegyzés:

  1. Függetlenül a nagyságtól, szépségtől, az állatkertekben a természetes élőhelyükről kiszakított állatok vannak fogságban.

    Ezen állatkertek létjogosultságát csak a fajtamentés igazolja.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei