2018-02-20

A rengetegben nem látok a fától és néha a pipától


Lehet nevetni


Hát Google ide, Google oda, azért az emberek ősidőktől fogva ugyanazok:

  •  törtetők
  • és irigyek
A Google temérdek terméke közül talán a Blogger az egyik leglátogatottabb, összesen több, mint 269.000 taggal és havonta 6-10.000 komment -tel.
Ebből adódóan kidolgozták a viselkedési kódexet, amire szeretnek hivatkozni, de betartani nem mindig sikerül.
Időnként megjelenik egy figyelmeztető üzenet mindenkinek, hogy a jó közérzetet tartsák szem előtt.
Legutóbb egy Google alkalmazott küldött körlevelet, hogy a szerzői jogok tisztelete miatt a belinkelt hivatkozásokat mindig lehessen látni a megjegyzéseinkben.
Na a jó modorról annyit, hogy:
  • a figyelmeztetés egy rövid ideig volt csak látható, utána eltűnt és nem lehetett megtalálni sehol
  • nem tartalmazott semmilyen utalást, csatolást, hogy mi volt a konkrét hiányosság és ez kiket érint
  • no-reply jellegű volt, válaszolni nem lehetett rá, akárcsak a kádári mikrofon nélküli piros moszkvai telefon, nem lehetett visszapofázni
  • viszont fenyegetett, ahogy kulturáltan illik
Hát ez volt az etikai kódex és annak alkalmazása gugliéknál.

A dolog másik oldala:
  • néhányan az év elején beszálltunk a Forum munkájába, elvittük a kapacitás 10-15 % -át
  • ez kellemetlenül érintette a régieket, mert megszokták, hogy lehet válogatni a kérdések között. De nem lehetett, mert mint újoncok, kimazsoláztuk a könnyebben megválaszolható kérdéseket, nekik maradtak a rázósak, a sok időt igénylő kérdések
  • na ennek az lett a hatása, hogy majdnem minden megkezdett feltáró munkámba azonnal beléptek és a kérdező első viszontválaszát meg sem várva kezdték rutinból osztani az észt, a kérdező kapkodhatta a fejét hogy melyik javaslatnak higgyen. Több esetben a régiek csak az én képes magyarázatomat ismertetik meg egyszer szövegesen.
  • sikerült egy kullancsot is összeszednem, ahogy befejezem a komment -emet és publikálom, már ott is terem és befurakodik. Nem sokon múlt ma, hogy el nem küldtem a kódex szerinti francba. Szóltam neki, hogy publikálás előtt legalább nyomjon egy CTRL+F5 -öt, hogy lekérve a friss szerver tartalmat legalább olvassa el amit előtte publikáltam
  • természetesen az utolsót nézték meg először, így a munkám sokszor nem folytatódott, kivették a kezemből a témát hegyre görgettem fel sziklát, ami visszagurult, ismerős a mondákból a története annak, aki ezt csinálta
  • de volt egy sokkal fájóbb vetülete is az ügynek. Mivel a kérdező az utolsó válaszokból indult ki, így sok esetben az a válasz kapta meg a Blue Flag -ot (legjobb válasz), pedig a kezdőknek ezt gyűjteniük kell, ha emelkedni akarnak a létrán.
  • de egy TÜV CERT auditor nem lankad: jelenleg vezetem az aktivitási listát 700 feletti kommenttel, nagyok mögöttem vannak. És a 10 es skálán a 8 -as az enyém (Level 8)
 Úgyhogy dúl az etikai kódex szerinti csata, rövidesen bekeményítek, nem fogok elfutni egy jó kis face-to-face ütközet elől.

Akik jobban ismernek, azok tudják, hogy ezektől nem riadok vissza.
És akik már túl vannak velem ilyenen, azok meg szintén tudják, hogy többnyire ebbe bele lehet bukni.


Mert a TÜV CERT auditorok borzalmas emberek, aki tudja, kerülje őket ! 😁😁😁

1 megjegyzés:

  1. De azért megpróbálom visszafogni magam.
    Mindenképpen erre kötelez a nemzetközi PC környezet.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei