2021-08-01

Gabi bácsi és a sales szét lettek ültetve

 A sales a bokáját rugdosta, Gabi bácsi húzkodta a copfját

 Frissítés: takarítás remix, hideg zsíroldó újragondolva, not fine dining !

Újra rá kellett menni a sütő belsejére.
Állítólag egy női jellegű személy lakott itt előzőleg, disznót pörzsölhetett a sütőben.

Gabi bácsi nem egy tisztaság mániákus, de ez még egy férfinek is sok(k).
A hölgyet még a mentőben is pofozná.
 
De beszéljenek a képek.
 



És ha már munkába fogott: szilikonnal ragasztott egy megmaradt hollandi anyát a WC mosdó himbás dugójának az aljára, mert az eredeti nyúlványt letörték és nem emelt ki rendesen a himba, lassan folyt le a habos víz, lerakódott.



Ha már ott járt, akkor leellenőrizte, hogy a kis tartálytöltő sarokszelepet el lehet -e zárni, mert ha az a vízkőtől az évek során beállt, akkor a tartály beömlő vizét nem lehet elzárni, a mi kellemetlen lehet. (!!!)

Hát óvatos fogós segítség kellett, de sikerült törés nélkül elzárni és vissza.
És gyorsan végigment a lakás összes kis sarokszelepén is, azok rendben voltak.

 
És akkor a mainstream történet ismét.

A tantónéni már nem bírt ezzel a két vásott rossz gyerekkel, az osztály két átellenes sarkába ültette őket.
Most már csak a verzatil ceruza külsejét kell elkobozni tőlük, mert vagy rizzsel, vagy pedig pásztortarhonyával köpködik egymást és ez zavarja a többi gyereket is.
A sales imádja a rizsát (Cirmi sicc innen !), a Gabi bácsinak már mindene tele van a rizsszemekkel.
A két home office -ban dolgozó elkezdte egymást zavarni, tehát valamit lépni kellett.
Gabi bácsi egy bérelt lakásba tette át a székhelyét, csak időnként kísért Újpesten és közben levágja a füvet, gyomtalanít, újra beszabályoz egy össze-vissza állítgatott kávégépet és egyéb elromlott eszközöket, stb.
De hasonlókkal kellett szembenéznie egy piaci árú lakás bérlésének kezdetén is.
Javítgatott mások által a műszaki lerohadás szélére sodort műszaki elemeket, pótolt hiányokat, szedett össze a lakásban hátrahagyott hulladékokat.
A lakás kiadásával megbízott ingatlanos cég éveken át elmulasztott helyreállíttatni, nem ellenőrzött, nem tájékoztatta a távoli tulajdonosokat (Bécs), hogy milyen állapotba került az ingatlanuk, amely amúgy nagyon szép.
 
Kívül
 
 
 


És belül is







Gabi bácsi szépen sorba vette a feladatokat és egy Excel táblázatban összefoglalta a tulajdonosoknak. Mindenről tájékoztatást küldött, jóváhagyatta, megegyeztek a költségek következő hónapban történő levonásáról a bérleti díjból.
Igaz, hogy volt egy kis morgás, hogy a tulajt miért tömik tele képekkel és főleg hibákkal, hiszen "itt évekig rendben ment minden". Persze, mert semmiről sem tájékoztatták és most minden a Gabi bácsi nyakába szakadt.
 
 
Voltak itt olyan hibák, amiket előre lehetett látni, "belefért" egy hosszabb távú bérlésbe, mert ezeket nem lehetett nézni sokáig, de előjöttek rejtett hibák, amiknek nem lett volna szabad jelentkezni.
Csak egyszerű felsorolások, hogy esetleg mások is okuljanak, hogy egy lakás bérlésekor, vételekor miket illik ellenőrizni mindenképpen, nem szabad bízni az eladók gondos előkészítésében, a jóhiszeműség, a bizalmi elv nem célravezető egyes esetekben.
Gabi bácsi a fenti táblázatban szereplő nyilvánvaló hiányosságokat látta, számított kisebb hibák megjavítására, hiszen 1 éves szerződést kötött, ezeket mindenképpen - akár ingyen is - kijavította volna.
Az alábbiakra viszont nem számított (jóhiszeműség elve):
  • a konyhabútort nem takarították ki rendesen (zsír és olajfoltok a tűzhely közelében, koszos ronggyal való áttörlések, látszott a csíkozás belül a fehér felületeken. Legalább kimosták volna a törlőrongyot néha)
  • konyha mosogató csaptelep a 2. nap orrba-szájba folyt, ne ez többórás csere munkát jelentett
  • a tűzhelyet gyalázatos állapotban hagyták ott, minden lapnál ős ráégések keménnyé szenesedve, a kerámia lap körül felkaparható olajpiszok lerakódások
  • a páraelszívó két szabványos, 400 Ft -os hő- és páraálló égői helyett szobai energiatakarékos égők !!! Ez csak egy nő lehetett
  • alsó sütő koszos hasonlóan, a két sütőtálca ívesre görbülve, ráégéstömeggel (mentek a kis gardróbba, majd a lomtalanításnál végez velük, használhatatlanok)
  • hűtőgép mögött-alatt porcicák, kiömlött folyadéknyomok, a hűtőbordák nem láttak még rongyot, kefét
  • a mosógép adagolója, a mosógép alatt-mögött soha nem volt takarítva
 Úgyhogy a tulajjal való képes levelezés után megállapodás született, az összes anyagköltség a következő bérleti díjból levonható (addig lehet neki hitelezni !). A csaptelep csere utánjárásáért és a munkadíjért felajánlott +20.000 Ft -ot, ebben maradtak. Mesteremberek kihívásával ezen javítások egy vagyonba kerültek volna.
Az anyagbeszerzést, munkát, a Gabi bácsi biszgrátisz megcsinálta. Itt is volt munkadíj térítés felajánlás, de ha ezeket mérnöki óradíjjal fel kellett volna számolni, akkor a tulaj mehetett volna a bécsi bankjához kamatmentes hitelt kunyerálni.
De Gabi bácsi ilyen, egy bizonyos mértékig hagyja magát kirabolni.
 
Nagyjából a fenti táblázati sorrendben jönnek az "ilyen volt - ilyen lett" képek.

A kerámia főzőlap borzalmas képei. A végén a spakli bevetése, amelyre igaz: egy, ami mindent visz ! És a fém szűrők is eltömődtek a sok olajtól.



És a szalonfény


A fürdőből leesett egy polc, a gardróbban meglett. Nagyobb csavar a tiplibe és kész.

 
A tusfej tartó sehol, a kádon mindenféle ismeretlen, sehová sem passzoló elemek.





A festők hanyagul szerelték vissza a lámpákat. A rugós húzogatóst a visszahelyezésnél belül eltörhették, mert telenyomták szilikon ragasztóval. Ráadásul ronda barna eü. ragtapasszal összegányolták. Kis tisztogatás és ragasztó lazítás után helyreállt a rend. A felfüggesztő kampó persze nem a plafon lyuk közepén volt, ezért kreatív megoldás következett: a fekete lyuk takarása öntapadó, fehér HP etikettel.

A nyitva hagyott teraszajtón a zivatar beszivárgott, feláztatta a kilépő takaró rétegét. Egy kis fehér glettes kiegyenlítés és öntapadó fóliaval újrafedés az egészre.













A gurítható tálalókocsin bor, pörkölt foltok. 100 -as smirglis simogatás, majd OPTI méztartalmú bekenés.
 
OPTI ! 
És a fabútor nem fog kopni !
 
 
 Az egyik parkettacsík elmozdulhatott. Kis színtelen szilikon ragasztó és lábbal helyre rugdosás, úgy, hogy a fali szegély alól nem is jött ki a takart vég.
A szegélynél a falba szöget vertek ! Pfújj !
A hajló szegély kirántotta a szöget, kapott ez is egy kis szilikon ragasztót a csatlakozásnál.


A francia erkélyen valamikor elhelyeztek egy fénycsövet. Bekapcsolás után néhány helyen pislogott, majd leverte a biztosítékot. Beázhatott a napszítta műanyag cső, folyt ki belőle a lé szépen.


 

De az igazi borzalom akkor következett be, amikor a második nap a mosogató csaptelepe az elemek között elkezdett spriccelni. És lent is csöpögött szépen, púposodott a bútor alsó lapja a folyamatos ázástól.
Gabi bácsi leszállt a mélybe és elborzadt a látványtól: ez a csap már évek óta folyhat és valaki kilyukasztotta a mosogató vályút is, mert alul ezüstszínű ragasztás volt, de szerencsére ez nem folyt a teli töltött vályú esetén, Gabi bácsi elengedte ezt. Csetelt a tulajjal, új sima csaptelepet vett, felújította a fonott alsó vezetékeket is és megoldotta a feladatot. A vízkőtől összerohadt csavarokat 5 órán próbálta bontani, de a vezetékek zavarták egymást, nem tudott fogóval hozzáférni háton fekve, mobillal világítva.
Végül döntött, ide rapid, de barbár megoldás kell: kiszerelte az egész mosogató blokkot és kalapáccsal addig verte a régi csaptelepet, amíg az engedett, ki lehetett feszíteni a tálcából.
Az új, korszerű szorítású csaptelep 15 perc alatt a helyére került kézzel, szerszámok nélkül.
Közben a Gabi bácsi végigvezette az előző lakó családfáját égészen a vereckei hágóig és mindegyikükhöz volt néhány kedves szava, de ide nem illő kontextusban.

Ömlesztve a képeket, ezeket mindenki megérti kommentár nélkül is.
















És 6 órás megfeszített munka után (anyagbeszerzés nélkül)




A hűtőgép háta mögé, alá is benézett, takarította a hőleadó bordákat a porcicáktól.



Majd jött a mosógép: poros szert használhatott, soha nem takarította ki a mosószer tartót, belekövesedett a mosópor maradék, csavarhúzóval sem lehetett felkaparni és belül is fekete lepedékek, az ajtógumi résében leülepedett homok. A gép mögött őskosz, a szűrőben elöl-alul rágógumi.







És a maradék tapétával kijavította a sütő alatti bútorrész kifolyó párától felduzzad ajtaját is. Az eredeti bútorhoz illő tapéta nem volt, de amit a teraszajtóhoz hozott, az nem nagyon bántja a szemet, viszont védi a bútort a további korhadástól.







És még mindig maradt egy kis tapéta: kreatív falvédelem a konyharuhák mögött. Mancsos, lisztes, ragacsos, pörköltszaftos kézzel is oda lehet nyúlni, nem a fal lesz koszos, hanem a tapéta, azt meg le lehet könnyen törölni.



Ezt az összefoglalót megírva Gabi bácsi poszttraumás stresszt kapott az átélt borzalmak felidézésének következtében.
 
Eldöntötte, ha valaki megkérdezi tőle, hogy "akarsz beszélni róla ?", azt a helyszínen szó nélkül megfojtja, kerül, amibe kerül.
 
A szegedi Csillag -ban csak jók a szerelvények és biztos kevesebb bútor, parketta van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei