2021-05-07

Gabi bácsi az autónepper. Már megint !

 a leleményes gépészmérnök megint nagyot ment

 Megint bréking !
 
Gabi bácsi most egy 182.000 km -es öreg Toyota -t adott el 72 óra alatt.
Le van lassulva.
És a kedves autószerelő ismerős (Péter bácsi) is megszabadult a sorozatosan ingyen végzett olajcseréktől, amelyek csaknem csődbe vitték kisvállalkozását.
És a továbbiakban elmaradnak majd a neki feltett hülye kérdések is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Frissítés ! Bréking nyúz ! 

Kriszta néni sikeres forgalmi vizsgát teljesített automata váltós gépjárművön !
Megvan a jogsi !
Végre találkozott egy nyugodt, türelmes oktatóval és mindjárt rendben volt minden.
Különösebb megjegyzés nélkül (egyszer, kanyarodásnál egy kicsit megcsippentette a járdaszegélyt), a vizsgabiztos csak utólag említette ezt meg, az eredményt nem befolyásolta.
A férj (Jozsó bácsi) ki lesz kergetve a közben beszerzett 10 éves, használt, automata, hybrid Lexus -ból, mert annyira hozzá nőtt, hogy csak zuhanyozni járt fel a lakásba, a vizsgáig azzal menőzött a városban.
De ennek most vége, Kriszta néni birtokba veheti kedvenc járgányát.
 
Gabi bácsi viszont még egyszer nem követheti el azt a hibát, mint a Piroskánál - ahol a vevő elvitte az előző nap teletankolt benyóját.
Éjjel-nappal járatni kellett volna a motort álló helyzetben, hogy az átvételi szintre süllyedjen az üzemanyag kijelző mutatója.

 Bevezetés, előzmények

Történt ugyanis, hogy a sales menye (Kriszta néni) meg akarta szerezni a jogsit, ezért sikeresen levizsgázott a KRESZ -ből.
Viszont a gyakorlati vezetés közben felmerült egy probléma: nem ment neki (a lusta és pénzhajhász oktató cégek nem akarták megtanítani) a kézi váltó kezelése.
Adták kézről-kézre az oktatók (eltanácsolták, ahogy ö néha hitehagyottan beszámolt erről), fizette az órákat rogyásig (6.000,- Ft/óra).
Végül átment egy automata autóra, nemsokára megy majd az első vezetésre. Kicsit sürgeti az idő, mert tavasszal lejár a 2 éves időszak - ami alatt meg kell szereznie a jogsit -, ha kifut az időből, akkor kezdheti az egészet elölről.

De most jön a lényeg !

Már előre akart inni a medve bőrére és megcsípett (belehabarodott, teljesen érthetően) egy piros Fiat 500C 0.9 TwinAir Turbo kéthengeres 86LE -t tudó cabrio -ba.
(micsoda zseniális meglátás egy nőtől, ez a sorozat legütősebb darabja !)
Ezért júniusban (a sales szerint túlárazottan) meg is vette, át is íratta, stb.
Gabi bácsi névadó ünnepség nélkül a Piroska nevet adta neki és kezdett ő is beleszeretni (bár 2 szerelmes egy garázsban nem fér meg).
Viszont így már 2 db. autó volt a fiatalok családjában, ezt nem akarták garázs nélkül az utcán tárolni, mivel nem mentek vele. Jozsó bácsi (a férj) munkába a sales -től levetett Tojóval járt.
A szerelmes Gabi bácsi babaarccal azt a sunyi ajánlatot tette (a titkos légyottok reményében), hogy akkor náluk legyen tárolva a nem használt régi garázs oltalma alatt. "Nehogy beázzon a vászontető !" mondta alantas és számító módon ezt a vaskos hazugságot.
Nem beszélve arról, hogy elhitette, hogy ezt az autót 2-3 naponta járatni kell, mert az jót tesz és ezt el is hitték neki.
Úgyhogy néhányszor menőzött vele a városban, fogadta a gazdag nyugdíjas hölgyek bátorító pillantásait, amíg beért a munkahelyére. A nyitott vászontetőn integetett ki feléjük.A sales -szel egyszer kipróbálták az autópályán is, végig 130-140 -el. A bálnamercik, bömösök, ódisok kivitelével végigalázták a pályát Óvárig és vissza.

Kriszta néni automata vezetési gyakorlatra való áttérésének következménye lett:

  •  hiába teszi le majd a sikeres vizsgát, a Piroskát nem vezetheti
  • ehhez különbözeti vizsgát kellene tennie kézi váltósra
  • de nem fog, hiszen éppen a manuális váltó miatt váltott típust a vezetéshez
Tehát Gabi bácsi felkészítette az autót, berendezte a környezetet (home staging) egy 15 -ös besorolású (Euro6 környezetvédelmi osztály) autóhoz méltóan.
Átvitte az új garázs környezetébe a zöld tuják közé. Enyhe Ariel -ben megfürdette, kiporszívózta, Shell mosóból kapott vax folyadékkal és puha ronggyal átfényezte.
Megadta a módját a szerelmének.
A Piroska





















 Megszületett a verdikt és az események felgyorsultak:

  • az autót el kell adni, de Kriszta néninek nincs ideje ezzel foglalkozni
  • jön a tél, az autó iránt valszeg nem fognak érdeklődni, mivel ez egy tavaszi-őszi autó
  • ha beüt a hideg, a sokat álló autó 6.5 éves gyári aksija is felmondhatja a szolgálatot és egy ilyen kis méretű, de erős aksi ára elérheti a 70.000,- Ft -ot is
  • Gabi bácsi jelezte, hogy végszükség esetén ő is megvenné, de a részletek átcsúsznának februárra (nem akart padlást söpörni a bankszámláján)
  • és a valószínű piaci árnál is egy kicsit kevesebbet tudna adni, családon belül alkudni nem akar  
Fájó szívvel, de akcióba kellett lépnie:
  • búcsút vett a szerelmétől
  • villámgyorsan kreált egy ütős, ellenállhatatlan leírást a hirdetéshez, mert tudta, hogy ezt talán a 3. szerelmes fogja megvenni

Női tulajdonostól élénkpiros, megkímélt, nem dohányzó, garázsban tartott, keveset futott. Színre fújt dísz oldallécek. Teljes bőrülések. CD –s audio szett, beállítható automata digitális klíma. Tolatóradar. Választható üzemmód: ECO és Turbo. START/STOP rendszer. Elektromosan nyitható/zárható, 2-2 állású vászontető. Gyári, minden méretű mobiltelefont befogadó tartó a kormány közelében. Állítható kormánymagasság, kezelőszervek a kormányon. Elektromos első ablakok és fűthető hátsó ablak, elektromosan állítható tükrök. Állítható ülések, fényszóró magasság állítás. Kompakt központi kijelző, sebességváltás tanácsadó. Pillanatnyi és átlagfogyasztás, megtett távolság kijelzés A és B út külön.

Igényeseknek és azoknak, akik szeretnek vezetni, Turbo üzemmódban az autó robbanékony.

  • a fenti fotókból kiválogatta a 12 legjobbat
  • csütörtök éjfélkor megjelentette a hirdetést
És jól számított:
  • péntek reggel nyolckor, munka közben már 3 érdeklődő hívta telefonon
  • a két autókereskedőt elhajtotta, azok úgyis azzal kezdték volna, hogy a feléből mennyit enged
  • de egy 3. vidéki szerelmes (a piros szín mágnesként vonzza ezeket) megbízta egy budapesti autószerelő barátját, hogy csapjon le erre, mindenáron szerezze meg a Piroskát
  • délután megtörtént a bemutatás, kifogások nem lehettek az autóra, mert a  megbízó telefonon parancsot adott a vételre
Úgyhogy a következő hétfőn viszik ("most viszik, most viszik ..." és "Isten véled édes Piroskám !" busongott Gabi bácsi), meglettek a papírok, kézikönyv, szervizkönyv, kulcsok, kódok, törzskönyv.
Megérkezett a vevő megbízottja egy nagy BMW -vel. A helyszínre érkezett Jozsó bácsi egy kis udvariassági árengedményt is adott és átvette a foglalót.
Gabi bácsiban tragikus szerelmi csalódása miatt még az is felmerült, hogy hétfőig rommá töri és megveszi roncsáron.
De a zord külső érző szívet takar, beletörődött helyzetébe.
És abba is belenyugodott, hogy a frissen betankolt benyóját viszi az új tulaj. 
Hogy a fene enné meg !

Azért tavasszal figyeli a hirdetéseket, ha ezek megunják, lecsap a rútul elbitorolt Piroskájára !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei