2020-04-27

Gabi bácsiék küzdelme a Vízművekkel

a végsőkig kitartunk, lehet nevetni

Történelmileg úgy alakult, hogy a jelenlegi kertes házat a sales az előző férjével úgy vette meg, hogy a házhoz tartozó fő vízmérő óra a szomszéd kertjében lévő aknában van, onnan jön át a vezeték a föld alatt.
A homokos talajú kertet sűrűn kell locsolni, ezért a szűkös időkben felszerelésre került egy másik óra is - már a saját telken - a kerti kifolyóra, így az ottani fogyasztás után nem kell csatornadíjat fizetni.
Ennek következtében, ha ellenőrizni akarták a saját főmérő állásukat, akkor Gabi bácsi felvette legrosszabb ruháját és sűrűn idézve a magyar nyelv erősebb kifejezéseit lemászott a csigáktól hemzsegő szomszéd aknába.
 
Nyugdíjas

Nyugdíjas



Régebben nem is volt a leolvasással sok gond, a vízóra leolvasó szakember havonta jött, a szomszédban leolvasta az órát és ha Gabi bácsiék otthon voltak, akkor a kertkapuban megvárta a kerti kifolyó állását is, vagy bedobott egy cetlit a főmérő állásáról és este telefonon megkapta a kerti értékét.

Bajok azután keletkeztek, amikor a leolvasás gyakorisága évesre módosult, nem volt havi kontaktus, a leolvasási és fizetési problémákat nem lehetett a kertkapuban korrigálni, lehetett levelezgetni, telefonálni.
Ezen nemes feladatokat a sales persze elvállalta, hiszen alig van olyan vásárlása az Auchan -ban, amikor nem írna bele a Vásárlók Könyvébe a pénztárosokra való panaszkodással,pl. nem hajlandók 6 db. vizes zsömléért felváltani egy 20.000 -es bankót.
Jönnek is folyamatosan a levelek a minőségügyi vezetőtől, mindenféle ígéretekkel.

A gondok a 2019 -es decemberi leolvasásnál kezdődtek:
  • Gabi bácsiék napközben szorgalmasan dolgoztak, jött az új  leolvasó és mivel az idős szomszéd sem volt otthon, ezért bedobott egy cetlit, hogy diktáljuk be a mérőállást telefonon
  • Gabi bácsi átöltözött, lement, káromkodott és leolvasta az idős bácsi óráját is
  • este bediktálta(volna) a kerti kifolyó állását is - ezt mindig egyidőben kell leolvasni a főmérővel, önállóan csak ezt nem lehet bediktálni - de a leolvasó jelezte, hogy neki nincs is kiadva, hogy azt is olvassa le
  • na már sejteni lehetett a borzalmas folytatást. Közben a sales kiszámolta az állások alapján, hogy a havi átalány elszámolás következtében, a november elején elzárt kerti kifolyón, mintegy 19.000,- Ft túlszámlázás jelentkezik majd
  • telefon a Vízműveknek, hogy mi történt. Semmi baj, majd kijön még egyszer a kolléga és felveszi a kerti kifolyót az állásával együtt. Tehát akkor megint lesz főmérő leolvasás is
  • szerencsére a megadott időpontban - januári sötét este, zuhogó eső - jött a leolvasó és ő mászott le megint a főmérőhöz, majd átjött és tableten, korszerű megoldással fotózta a kerti kifolyót, ahol Gabi bácsi állt a kicsomagolt, téliesített kerti kifolyónál és segített a zseblámpát tartani
  • jegyzőkönyv lett felvéve, tableten virsli ujjakkal aláírva
  • meglepetésre jött egy levél, hogy a jegyzőkönyvben azt vette fel a leolvasó - erről egy büdös szót nem szólt a helyszínen - hogy a főmérőről hiányzott a plomba, ezért újra kiküldenek majd valakit utóellenőrzésre
  • Gabi bácsi beöltözött, stb. lement újra lefotózni az óra bekötését, amin látszott egy sértetlen plomba
  • megint jöttek, kopogtattak, leolvasták a kerti kifolyót ismét a szabályok miatt, felvették a jegyzőkönyvet, amiben leírták, hogy azért nincs rajta az általuk kívánt plomba, mert az egyik alvállalkozójuk a legutóbbi óracserénél olyan órát kötött be, amire a szabályos plombát nem is lehetett feltenni. Hogy az a !
A sales már az őrület határán volt, követelte a 19.000 Ft,- visszafizetését - amit nem voltak hajlandók teljesíteni, csak elhalmoztak számla egyenlegekkel - és azt latolgatta, hogy mihez kezdjen:
  • újabb durva hangú telefon a Vízműveknek
  • újabb durva hangú mail a Vízműveknek
  • durva hangú mail a Vízművek igazgatójának
  • békéltető testület elé vitel
  • a Népi Ellenőrzésnél Bruttyó János megkeresése
  • ki nem fizetett, lejárt tartozás következtében felszámolási eljárás indítása a Vízművek ellen
  • jelenleg a Vízművek Igazgató Tanácsában ülő barát felkérése, hogy rúgja ki az egész menedzsmentet
Végül a bajok forrásához fordult, megint felhívta a Vízművek ügyfelesét, ahol kiderült, hogy azért nem tud lezárulni a folyamat, mert a legutolsó jegyzőkönyvet a számítógépes rendszerben valaki nem okézta le, ezért megakadt a folyamat.

Hát itt tartunk most, várjuk, hogy lép-e valaki az érintettek közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei