2017-11-19

Az 1 Ft -os

már ez az étterem sincs ...

Budai gyerekek lévén gyakran megesett, hogy a technikumból útban hazafelé az Alkotás utcában, a Déli pályaudvarral szemben lévő egykori Velence önkiszolgáló étteremben ebédeltünk.
Jellegéből fakadóan magunk között csak "Tálcás" -nak hívtuk. Nem volt előkelő hely, viszont 20 Ft –ból kijött egy komplett ebéd.
(A 60-as évek végét, a 70-es évek elejét írtuk !)
Általában mindig volt néhány szerencsétlenebb sorsú vendég, aki maradék után ácsingózott, vagyis árgus szemekkel figyelte, hogy a többi vendég üres tányért hagy-e hátra.

Nos, egy alkalommal, a kiszolgáló pult végénél lévő pénztárnál éppen egy joviális úriember fizetett. Rögtön utána a Gabi bácsi következett, majd én. Gabi bácsi akkurátusan kiszámolta a cechet és már előre kikészítette a pénzét. Igen ám, de véletlenül beleejtett egy 1 Ft -os érmét az éppen fizető úr leveses tányérjába. Az nem vette észre, mi vásott kölykök viszont összeröhögtünk, aztán egész idő alatt figyeltük, hogy robban-e a bomba, de valahogy erre nem került sor.

Nyugdíjas

Gabi bácsi szegényebb lett 1 Ft -al, az úr pedig ugyanennyivel gazdagabb.
Főleg akkor, ha még le is nyelte, mert akkor nem csak a Gabi bácsi koppant, hanem az úrnál is koppanhatott valami.


De hát ez örök rejtély maradt a számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei