2020-10-04

Gabi bácsi folyamatfejlesztésbe fogott

 folyamatfejlesztés az egészségügyben

Gabi bácsi fixa ideája, hogy az egészségügyben nem jól fizetett orvosokra van szükség, hanem nyugdíjas, tapasztalt gépészmérnökökre.
A frontvonalban állva, ügyfeleket fogadva és a leletek kiadását intézve 4 hónap alatt mintegy 8.000 mintát vett a foylamatok működéséből.
Egy ilyen számosságú minta birtokában bármely közvéleménykutató könnyezve nyalná meg minden ujját.
 
Gabi bácsi elemezte a folyamatot és javaslatot tett ennek korszerűsítésére:
  • a cég saját szerverén egy felhő szolgáltatást vezetett be, amelynek segítségével az ügyfelek otthon nézhetik meg az vizsgálataik képi és szöveges eredményeit
  • lehetőség van az írásos leletek mail -en való kiküldére is, ebben az esetben az ügyfél a vizsgálat után megvárhatja a lemez kiírását, azt elviheti és nem kell bejönni a leletért
  • lehetőségük van ezen eredmények továbbítására a beküldő orvosaik számára is, azaz nincs szükségük sem a képi anyag CD/DVD -n való átvételére, sem pedig a szöveges leletért való személyes bejövetelre
Köszönjük COVID-19 !
  • egyes ügyfeleknél, akiket a csatolt kórházból utaltak be, a beutaló orvos a számítógépes hálózaton megnézheti a vizsgálat eredményeit, tehát az ügyfeleknek nincs szükségük a saját példányukra
  • ennek ellenére folyik a senki által nem igényel képi felvételek kiíratása az amúgy is lassan működő, elavult berendezésen
A fentiek hatására Gabi bácsi egy kis információs táblázatot fabrikált a vizsgálati adatok tasakjára, amelyet a vizsgálati helyre küldenek be.
A címkén a recepciós beixeli az ügyfél által kívánt módot mind a képi, mind pedig az írásos lelet átvételére vonatkozóan.

 
A vizsgálóba beküldött tasakon a operátor látja, hogy milyen esetekben kell kiíratni a lemezt (piros X -ek), mivel  a többi esetben nem szükséges.


Ennek következtében az amúgy is lassú és túlterhelt CD/DVD író terhelése csökken, az ügyfelek gyorsabban távozhatnak a vizsgálat után.
Ha nem kell feleskeges lemezeket gyártani, akkor a vizsgálatok lezárása is könnyebb, az operátornak nem kell a kiíratással foglalkoznia, jöhet a következő.

Gabi bácsi konzultált a kollégákkal, összeállított egy folyamatfejlesztési anyagot, azt jóváhagyták.
Beszerzett egy doboz A4 -es, öntapadós etikettet, megtervezte az egy oldalra elférő két táblázat mesterpéldányát, amit fénymásolón lehet sokszorosítani, majd félbevágni.
 
Gabi Bácsi mestertervet alkotott !

Napokon belül meglesz a PRÓBAÜZEM, Gabi bácsi előkészül, aznap személyesen győződik meg az elgondolás alkalmazhatóságáról.

De retteg attól, hogy a nap végén felhangzik a mondás:
 
Áttrákció !
Blámázs !

4 megjegyzés:

  1. Kedves Ismeretlen !

    Mi lesz jó így ?
    Kit tisztelhetünk az Ön kedves személyében ?

    VálaszTörlés
  2. Kisebb körkérdést követően sem derült fény az Ismeretlen kilétére.
    Bemutatkozás nélkül az ilyeneket a továbbiakban törölni fogom.

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek! Anonymusokkal nem foglalkozunk.

    VálaszTörlés

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei