2020-02-23

Gyuri bácsi a múltba révedt

Két korábban kipróbált részegységet ötvözött egy újabb robotba

És íme a Doboz forgató eredmény:

Robotépítés


Bővebb ismertetése a weboldalán megtalálható.

Géza közlegény megmentése (magyar akciófilm előzetes)

mentő expedíció egy nyugdíjasért, lehet nevetni

 Frissítés: Géza elhatározta, hogy addig nem utazik vissza Balira, amíg nem lesz itthon megbízható vakcina. Ki lehet szellőztetnie a télikabátját, mert évek óta nem használta.

Géza egy kedves nyugdíjas barátja Gabi bácsinak, aki - hogy ne kelljen télikabátot vennie - az itteni hideg időszakot egy távoli ázsiai szigeten tölti, majd nyáron mindig hazalátogat.
Mivel nem csak kéthetes turista, így rengeteg valós információval rendelkezik egy távoli kultúra mindennapjairól és ezekről a nyári borozgatások alkalmával élménybeszámolót is tart az ámuló közönségének.
A hatalmas távolságokat átívelő repülős, átszállásos utakat könnyedén veszi, kintről egy notebook -on tartja a kapcsolatot ismerőseivel.
Gabi bácsi már többször leteremtette, hogy még egy mobilt sem visz magával, ha útközben valami baj éri, akkor majd a Külügyminisztérium fogja értesíteni a családját és a honvédség Boeing gépeit kell majd érte küldeni.

 
Nyugdíjas


2020-02-17

Gyuri bácsi szemléltető kísérlete

egy szervomotorokból álló szerkezettel

Robotépítés


Ezzel a robottal - mely a weboldalán is megtalálható - egy négy szabadságfokú rendszert alkotott.

2020-02-13

Gabi bácsi ismét akcióba lép

a szaki bácsi fogast szerel és falat fest

Nemhiába szerelt már annyi mindent Gabi bácsi és festett már ki több lakást élete során, ezen tudásanyag felhasználására ismételten sor került.
A feladat egy vizsgálati helyiség beázott falszakaszán lévő - a sugárzás ellen védő köpenyeket tartó - szétázott fogasok cseréje és a falfelület újrafestése volt, amelyet csak meghatározott időintervallumban lehetett elvégezni.
A régi és az új fogas bemérése

 Nyugdíjas

Gyuri bácsi egy torony formájú robotot épített

Mely stílszerűen a klasszikus Hanoi torony játékot játssza

Pontosabban majdnem, mert itt a sok korongot csupán három darab, eltérő hosszúságú fahasáb helyettesíti. Lám, mire jó az unokák "kinőtt" építőjátéka...

Robotépítés

A robotot - némi ismeretterjesztéssel fűszerezve - a honlapján mutatja be.

2020-02-03

Gyuri bácsi logikai játékot épített

Mastermind

Néhány napja Gabi bácsitól kapott egy logikai feladványt, mely kismértékben hajazott a klasszikus Mastermind játékra. Miután sikeresen megoldotta a feladatot, elkezdett azon gondolkozni, milyen robotot kéne ahhoz építeni, mellyel - mint ellenféllel - ezt a jól ismert logikai játékot lehet játszani.

És íme, megszületett:


Robotépítés

Bővebben lásd a weblapján! 

Az elmúlt 30 nap slágerei