2019-04-22

Gyuri bácsi marad a kaptafánál

Húsvétra egy újabb robot született

Csupán a véletlen műve, hogy húsvét hétfőn két új poszttal jelentkezünk. Gabi bácsi szociálpszichológiai szempontból elemzi az ünnepkör szépségét, Gyuri bácsi viszont maradt a kis kaptafájánál, de itt adja hírül, hogy mára készült el  legújabb remekműve, mely a weboldalán is megtekinthető.



Családos ünnepek nyugdíjasoknak

ez már nem friss nyugdíjasoknak való

Az évi rendszeres sátoros ünnepek ürügyén (most Húsvét) itt az ideje levonni a tanulságokat.

Nyugdíjas

 Egy ilyen összejövetelt megszervezni, arra felkészülni, azt végigcsinálni (a romokat eltakarítani) már nem egy kéjmámor.

2019-04-19

Gabi bácsi időnként konfrontálódni kénytelen

aki rendet szeretne, az számoljon ezzel

Gabi bácsi kénytelen időnként keményebb hangot megütni (de csak a hangot), folyik az iszapbirkózás.
Az ügyféltérben ugyanis minden előfordulhat.


Nyugdíjas


2019-04-16

Gyuri bácsi legújabb alkotása

Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de az övé...

A weboldalán - ahol az alábbi videó is megtalálható - megindokolja, hogy miért tért el az eredeti céltól, miért váltott koncepciót, miért készített új konstrukciót a mobil kamerájának stabilizálásához és miért működik némi szépséghibával az új készülék.

Becsületére váljon, hogy ennek ellenére a publikum elé tárja, hiszen, ahogy mondani szokták, a negatív kísérlet is kísérlet.


2019-04-13

Muszorgszkij: Egy Kiállítás Büféje

Gabi bácsi művészet kedvelő (de a büfé sem rossz)

Gabi bácsit és a salest rendszeresen meghívja egy festőművész barátjuk klf. galériákba, ahol a műveit kiállítják.
Erről már született itt egy poszt, ez itt egy újabb alkalommal készült.

Gabi bácsi lelkesen készül - nagy művészet kedvelő - ezekre a kiállításokra, mert minden esetben nemesen érlelt fehér - és vörösborok, valamint pogácsa és aprósütemény is kapható a büfében. És mindezt ingyen.
A kiállított művek változnak, a büfé örök.

2019-04-08

Gabi bácsi cirkuszol

Gabi bácsi hiába beszél

Egy esetben megjelent egy decens hölgy és Gabi bácsira fittyet hányva, sorszámot nem húzva, egyenesen a recepciós pultokhoz rontott.
Gabi bácsi utánament és az udvarias érdeklődésre, hogy "miben tudok segíteni ?", előadta:
  • ő egy VIP, egy magánrendelésről érkezett
  • dr. XY, a minisztériumban dolgozik, tehát kollégák vagyunk. Gabi bácsi nem árulta el, hogy ő nem orvos, azaz nem lehet kolléga (valószínűleg a formaruha, mágneskártyás belépő, golyóstoll a zsebben, ősz halánték és az intelligens külső tévesztette meg a hölgyet)
  • délután vissza kell menni a magánrendelésre, tehát azonnal kellene a lelet
  • az orvosának titkárnője telefonon foglalt számára időpontot
  • de sajnos egy sajtcédulát mutatott, amin egy összetettebb röntgen vizsgálat sejlett fel, se orvosi aláírás, se pecsét, se semmi
  • Gabi bácsi felvilágosította, hogy orvosi beutaló nélkül itt nincs vizsgálat, de egyszerű esetekben (mellkas röntgen, kéz röntgen) térítés mellett elvégzik a vizsgálatot, de akkor az ügyfélnek kell megmondani, hogy hol és mit nézzenek. A helytelen meghatározásért az ügyfél viseli a felelősséget, ebből parttalan viták szoktak kerekedni
  • javasolta neki, hogy sétáljon át a szomszédos kórházba (ahol az orvosa főállásban is rendel) és kérjen szabályos beutalót

2019-04-06

Gyuri bácsi tovább lépett

Mert - szerinte - elsajátította az Arduino programozás alapjait

Ezen felbuzdulva készített egy olyan készüléket, mely a profi filmes kamera csúszdák (Camera slider) mintájára egy mobil telefon hátlapi kamerájával "trükközik".


A Robotépítés c. weboldalán, az "Arduino programozás" menüpontban egy "Túl az alapokon" almenüt nyitott, ahol ez a videó részletes leírással együtt is megtalálható, a programját pedig a "Minta programok" almenübe töltötte fel.

Standup a buszon (itt lehet nevetni)

a mai generáció és a jó modor

Gabi bácsi reggelente busszal megy dolgozni és már kora reggel jól szórakozik.

Legutóbb egy szőke tizenéves telefonba mondott sztoriját hallgatta végig - a teljes utazóközönséggel együtt - a végállomásig.

Nyugdíjas

Az elmúlt 30 nap slágerei